Microsoft Dynamics AX
Adactine novosti

WinDays16 konferencija ponovno s Adactom

Adacta i ove godine nije izostala na WinDays konferenciji koja se održala od 26. - 29. travnja na prekrasnom otoku Sv. Nikola pored Poreča. 

Ovogodišnja WinDays konferencija bila je usmjerena na nužne gospodarske i društvene promjene, poput stvaranja talenata, mijenjanja načina učenja, kreiranja kulture uspjeha i načina razmišljanja usmjerenog prema razvoju.

Nakon konačnih brojki s tehnološkog dijela, WinDays16 konferencija ove je godine ukupno okupila preko 1700 sudionika s više od 100 predavača i 130 predavanja u četiri dana.

Brojni domaći i međunarodni IT stručnjaci predstavili su novosti i trendove IT industrije, a novim trackovima ukazali su na vrijednost digitalnog marketinga, potrebe prihvaćanja nove tehnologije i mnogobrojne mogućnosti rješenja otvorenog koda.
Jedni od predavaču su bili i dvoje Adactinih AX stručnjaka, Ivan Kaselj i Andrej Kožić koji su predstavili novi Dynamics AX7 Cloud ERP. 

Kratki sažetak njihovog predavanja: 

Izlaskom nove verzije AX7 sustava Microsoft je pokazao svoju inovativnost i želju za budućim razvojem ERP portfolia programa u vidu potpunog Cloud ERP sustava i User-Friendly napretka za krajnjeg korisnika. AX7 sustav nam donosi potpunu podršku za rad na Azure platformi kao i integraciju sa Azure Active Directory-em.

U prezentaciji prošli su kroz AX7 arhitekturu i promjenu načina rada u odnosu na AX 2012 sustav i koje prednosti nam donosi takav način rada kao korištenje HTML-a, HTTP-a, interakcijski sloj, prelazak iz fizičkog u virtualni svijet. Nakon arhitekture predstavili su nove načine upravljanja i nadzora AX7 sustava i prikazali korištenje Lifecycle Servisa za upravljanje razvojem i praćenjem popravaka. Objasnili su na koji način se OAuth 2.0 Autorizacija koristi kako bi korisnici imali unificirani login za Office 365, Azure, Windows i AX7 te dotaknut ćemo se i korištenja SAML 2.0.

Sve ove novosti rezultiraju novim sučeljem za korisnika kojeg su se dotaknuli na kraju predavanja i pokazali jednostavnost korištenja postojećih funkcionalnost AX7 sustava. U demou su prikazali promjenu u User Interface-u i primjenu Workspace-a koja donosi jednostavnost prilagodbe sučelja, kako bi korisnicima omogućili što bolju produktivnost.

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas