Adacta | Gold ERP i CRM Microsoft Partner & Qlik Certified Solution Provider
Adactine novosti

Upoznajte...

Mariju Hoić Pavlek

Osnovni podaci:

  • Datum i godina rođenja: 10.7.1986
  • Pozicija u Adacti: Aplikacijski savjetnik specijalist
  • Stručna sprema: Mag.inf.
  • U Adacti od: 1.1.2014.


Kako je započela tvoja priča u Adacti?

Tijekom studija na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu slušala sam odličan kolegij „ERP sustavi“ i u sklopu toga imala mogućnost polagati Microsoft ERP certifikate za koje su nas educirali Adactini zaposlenici. Pronašla sam se u tom svijetu poslovno-informacijskih rješenja i shvatila da je to ono čime se želim baviti u budućnosti. Prvi posao je bio u poduzeću Sofistica u kojemu sam počela stjecati iskustvo s Microsoft Dynamics NAV-om. Kako je Adacta akvizirala moju bivšu tvrtku, priključila sam se timu koji je tada brojio preko 25 NAV stručnjaka, što je bio veliki pomak od prijašnja 4 u Sofistici. 

Kakva si očekivanja imala o Adacti kad si počela raditi i jesu li se ona ostvarila u tvojemu dosadašnjem radu?

Došla sam iz jako male tvrtke u kojoj sam se bavila raznovrsnim  zadacima i naučila puno toga za što možda u većem poduzeću ne bih imale prilike. Kada sam se zaposlila u Adacti bojala sam se da će mi opseg posla biti u punom užem krugu nego što je bio dotad, no moji strahovi su bili neutemeljeni. U Adacti imam priliku raditi na različitim zadacima, što je u neku ruku i dvosjekli mač. Ima razdoblja u kojima je radni dan prekratak za posvetiti se svim zadacima, a onda opet ima dana kada je zatišje, no tih je dana  ipak manje. Moja očekivanja, koja su uvelike nadmašena, su ona vezana uz timski rad. U fazama kada imam hrpu posla najveću pomoć mi pruža tim s kojim radim jer oni su uvijek spremni uskočiti kad zatreba. Mislim da u Adacti imamo primjer dobre prakse timskog rada. Još jedna stvar koju bih voljela istaknuti jest odnos koji se zasniva na povjerenju, gdje posebno do izražaja dolazi razina fleksibilnosti koju imam na poslu. To je samo dokaz da  Adacta ne radi kao strogi sustav već je  fokus na ljudima i njihovom zadovoljstvu. 

Kako izgleda tvoj radni dan u Adacti i što najviše voliš u svom poslu?

U svom poslu najviše volim dinamičnost i to što su zadaci raznovrsni pa imam priliku svaki dan naučiti nešto novo. Naravno, to traži ogroman angažman i vrlo je zahtjevno, ali zato kada vidiš da tvoj rad pridonese rezultatu, svaki završeni zadatak pruža jedno posebno zadovoljstvo. Zbog toga što radim na vanjskim i našim internim projektima, supportu, te surađujem s akademskim zajednicama, svakodnevni zadaci vrlo su različiti pa imam priliku istraživati i susresti se s novim tehnologijama, procesima i/ili situacijama, što predstavlja poseban izazov. Razdoblje koje mi je posebno urezano u pamćenje je vrijeme ulaska Hrvatske u EU, kada je trebalo provesti velike promjene u postavama PDV-a. U tom se razdoblju pokazala snaga Adacta tima jer su sve zakonske promjene implementirane na vrijeme.
Dio koji mi je manje drag u poslu su česte i vrlo loše definirane zakonske promjene. Posao sam po sebi nije to što mi se ne dopada, nego činjenica da velika većina zakonskih izmjena nije adekvatno i na vrijeme pripremljena od strane države pa se događa da se u roku od pola godine isti zakon promijeni po nekoliko puta.


Kako se rješavaš svakodnevnog stresa?
Najviše volim provesti vrijeme s mojim najmilijima i pripremati razne kolače za njih. Jedan od najdražih kolača svima je „Tarte Tatin“ za koji ću rado podijeliti recept.. :)

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas