Poslovna analiza
Adactine novosti

The Qlik Sense Tour 2016 | Konferencija posvećena Qlik Sense rješenju zahvaljujući Adacti ove godine održana u Beogradu

Tvrtke Qlik i Adacta predstavile su poslovnoj javnosti Srbije najaktualnija rješenja i praktična iskustva iz područja poslovne analitike s međunarodne Qlik Sense turneje koja se održava u 88 gradova širom Europe u periodu od svibnja do lipnja ove godine.

Qlik je već šestu godinu za redom među vodećima u području rješenja za poslovnu inteligenciju, a softversku platformu ove kuće danas koristi više od 36.000 poslovnih organizacija u više od 100 zemalja, uključujući tvrtke iz Adriatic regije (Srbija, Slovenija, Hrvatska i BiH).

Na konferenciji „Qlik Sense 2016“ u Beogradu predstavljeni su načini na koji vizualna analitika doprinosi razvoju kompanija širom sveta, uz detaljan uvid u Qlik asocijativni model stvaranja kompleksnih veza između dostupnih podataka koji omogućava kompletan uvid u sve njihove tajne.
Pšemek Zabludovski, arhitekt softverskih rješenja u tvrtki Qlik, prezentirao je mogućnosti i odlike najnovije verzije Qlik Sense alata za poslovnu analitiku, ohrabrivši prisutne da uvijek mogu i trebaju očekivati više – kako od podataka koje već imaju u svojim organizacijama, tako i od softverskih rješenja uz pomoć kojih se angažiraju i koriste za stvaranje osnovne vrijednosti u poslovanju. Kao glavne prednosti Qlik Sense alata istaknuo je naprednu vizualizaciju podataka i mogućnosti boljeg sagledavanja i izvlačenja najvažnijih informacija iz mora dostupnih podataka.

 Pšemek Zabludovski, arhitekt softverskih rješenja, Qlik International

„Na osnovu rezultata koji se jednostavno dobivaju i lako tumače, izglednije je da ćete donijeti utemeljene i kvalitetnije poslovne odluke“, naglasio je Zabludovski. Qlik Sense BI, pri tom, oslobađa veliki poslovni potencijal zato što ga mogu koristiti svi zaposleni u poduzećima, bez potrebe „naručivanja“ i čekanja traženih izvještaja i analitike od svojih IT odjela.
Brzi i mjerljivi rezultati primjene u praksi predočeni su na iskustvima Adactine implementacije Qlik rješenja u tvrtki Alca trgovina. Uvođenjem suvremenog Qlik BI rješenja, ova ugledna logističko-distribucijska kuća u Srbiji značajno je unaprijedila efikasnost i realizaciju prodaje.


„Potpun uvid u podatke cjelokupnog dnevnog poslovanja, na svim razinama, sada imamo za manje od 2 minute. Proces analitike koji je ranije trajao čak i duže od jednog dana sveli smo na minimum uz pomoć BI rješenja“, potvrdio je Nikola Mićić, IT menadžer Alca trgovine.

Nikola Mićić, IT menadžer, Alca Trgovina

Rješenje Qlik otvorilo je potpuno novi način za obavljanje posla u Alca trgovini, koji u potpunosti prepušta kontrolu nad podacima korisniku. Za razliku od tradicionalne poslovne analitike (BI)*, gdje je samo nekolicina ljudi bila angažirana na kreiranju detaljnih uvida i analitike podataka, u Alca trgovini su prednosti napredne analitike poslovnih podataka sada omogućene svakome – dodao je Mićić ističući fleksibilnost prilagođavanja rješenja konkretnim potrebama u okviru svoje organizacije.
Adacta je jedini Qlik partner u Adriatic regiji koji svoje poslovanje razvija u pet zemalja. Iskustvo dugo sedam godina i više od 100 uspješno završenih Qlik implementacija pomogli su u razvijanju Business Intelligence rješenja posebno prilagođenih potrebama svakog poduzeća.

 

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas