Studentska natjecanja
Adactine novosti

Studentski projekti u 2017. godini

Adacta se početkom godine uključila nekoliko studentska projekta te već niz godina intenzivno surađujemo s akademskom zajednicom i studentskim udrugama na brojnim projektima te primamo praktikante već od najranije dobi njihovog obrazovanja.

U Adacti smatramo da je stručna praksa od velike važnosti i naš bi obrazovni sustav trebao težiti tome da se u sklopu nastave uvodi čim više praktičnog programa. Na tom području nužna je bliska suradnja privatnog sektora s obrazovnom zajednicom kako bi se što više studenata i učenika takvim pristupom obuhvatilo. Bliska suradnja u ranijim fazama školovanja može značajno pomoći i osigurati da se u proces obrazovanja uključi certifikacija, stipendiranje te praksa studenata na stvarnim projektima u koje bi se na vrijeme mogli uključiti poslodavci i tako zajednički graditi konkurentan kadar za budućnost. Ako uzmemo u obzir da privatni sektor ulaže ogromna sredstva u edukaciju ljudi koje zaposli, što ga, pogotovo na ICT tržištu koje je globalizirano, čini manje konkurentnim, onda je jasan interes i dobra volja koju poslodavci iskazuju.

Ovogodišnji projekti koje Adacta podržava su:

Case Study Competition

Case Study Competition je vodeće regionalno natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva namijenjeno studentima različitih područja interesa u organizaciji studentske udruge eStudent.
Studenti na ovom natjecanju dobivaju priliku pokazati svoja znanja, ideje i mogućnosti pred najboljim hrvatskim poduzećima kao potencijalnim budućim poslodavcima i za to bivaju bogato nagrađeni. Cilj natjecanja je omogućiti proaktivnim studentima da pokažu svoja znanja i ideje te ostvare kontakt s potencijalnim budućim poslodavcima. Na natjecanju sudjeluje velik broj studenata različitih interesa zahvaljujući poduzećima iz različitih gospodarskih grana te tematskoj širini njihovih poslovnih slučajeva. Ovogodišnji Adactin poslovni slučaj je „Kako uspjeti u Londonu?“ iza kojeg stoji ideja da studenti izrade strategiju izlaska Adacte na tržište zapadne Europe. Više detalja saznajte na službenoj web stranici udruge eStudent i na Facebooku

Mozgalo

Mozgalo je također studentsko natjecanje u organizaciji studentske udruge eStudent. Ovdje se radi o prvom i jedinom studentskom natjecanju u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja.

Studenti kroz svoja rješenja pronalaze korisno znanje i informacije iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka. Pri tome koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. Cilj Mozgala je poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora.

Hrvatska Pamet Hrvatskoj

Hrvatska Pamet Hrvatskoj društveno je odgovorni projekt Poslovnog dnevnika i Večernjeg lista s ciljem nagrađivanja izvrsnosti hrvatskih studenata, ali i poticanja njihova lakšeg uključivanja u sustav nacionalne ekonomije. Hrvatska pamet Hrvatskoj natjecanje je studentskih razvojnih projekata. Cilj natjecanja jest prezentirati ideje, znanja i sposobnosti hrvatskih studenata pretočene u konkretne projekte vezane uz tri osnovna tematska smjera nacionalne razvojne strategije.

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas