Qlik među najboljima za poslovnu inteligenciju i analitiku.
Adactine novosti

Qlik već sedmu godinu za redom među vodećoj kompaniji za poslovnu analitiku

Renomirana konzultantska kuća Gartner je u veljači 2017. godine objavila svoje godišnje izvješće o stanju na tržištu ponuđača rješenja za poslovnu inteligenciju i analitiku. Kompanija Qlik je već sedmu godinu za redom uvrštena u „Magic Quadrant“ a ujedno je i sedma uzastopna godina među vodećim kompanijama za poslovnu inteligenciju i analitiku na svijetu.

Renomirana konzultantska kuća Gartner je u veljači 2017. godine objavila svoje godišnje izvješće o stanju na tržištu ponuđača rješenja za poslovnu inteligenciju i analitiku. Poduzeće Qlik je već sedmu godinu za redom uvršten u „Magic Quadrant“ a ujedno je i sedma godina među vodećim kompanijama za poslovnu inteligenciju i analizu na svijetu. Ovaj godišnji rang analizira vodeće ponuđače poslovnih rješenja za poslovnu analitiku prema različitim kriterijima, neki od njih su infrastruktura platforme, sigurnost podataka, integracija s različitim izvorima podataka, upravljanje podacima, dijeljenje informacija, mobilna podrška itd.


Prema izvješću „Skok tržišta alata za poslovnu inteligencija i analitiku iz klasičnog generiranja izvješća u IT odjelu na generiranje analiza i izvješća od krajnjih poslovnih korisnika se danas podrazumijeva kao normalno.“ U daljnjem tekst kažu „korisnici žele proširene funkcionalnosti alata za poslovnu inteligenciju što uključuje self-service svih korisnika unutar poduzeća i van njega“. Na osnovu toga su Microsoft, Qlik i Tableau završili među vodećim ponuđačima, dok su Microstrategy, SAP, IBM i SAS pali na ljestvici a Oracle je čak potpuno ispao iz kvadranta.


„Mi smo pokretačka sila u industriji poslovne inteligencije i to mislimo u budućnost i ostati“, rekao je Lars Bjork, izvršni direktor Qlika. „Kao pionir na ovom tržištu i dalje ćemo raditi hrabre poteze u izgradnji moderne platforme, spremne i za cloud, koja ne samo da nudi izuzetno atraktivne vizualizacije nego platformu za upravljanje i administraciju složenih poslovnih okruženja koja se razvija uz iskustvo i naprednost korisnika vizualne analitike.“


U istraživanju je Qlik zajedno s Microsoftom i Tableauom zadržao svoju vodeću ulogu među 3 najbolja ponuđača rješenja za poslovnu inteligenciju i analitiku. Platforme Qlik Sense, QlikView i Qlik Cloud imaju mnoge prednosti naspram svojih konkurenata, što uključuje jednostavno i fleksibilno korištenja, operativnu interaktivnost, jaku partnersku mrežu i visoke ocjene od strane korisnika.


„Gartnerovo izvješće je dobra polazna točka za poduzeća koja su u potrazi za adekvatnim rješenjem za poslovnu inteligenciju i analitiku jer daje pregled svjetskih vodećih kompanija koje nude moderne platforme za poslovnu inteligenciju i analitiku. Qlik je, i vjerujem da će ostati i u budućnost, jedan od vodećih ponuđača modernog rješenja za poslovnu inteligenciju i analitiku, koji svojim razvojem diktira tempo na tržištu poslovnih rješenja za poslovnu inteligenciju“, Milan Listeš, voditelj BI odjela, Adacta Zagreb.

Potpuni izvještaj preuzmite na http://www.qlik.com/mq2017. Više o „Magic Quadrant-u“ i rješenjima saznate na službenoj web stranici analitičke kuće Gartner.  

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas