Adacta | Gold ERP i CRM Microsoft Partner & Qlik Certified Solution Provider
Adactine novosti

Program "Pogledaj.Probaj.Doživi"

Adacta je i ove godine podržala program „Pogledaj.Probaj.Doživi“ u organizaciji zaklade „Znanje na djelu“ kojoj je cilj spojiti obrazovni i poslovni svijet i omogućiti mladima izravno osjetiti i doživjeti pojedino zanimanje i stječi praktično znanje. 

Program „Pogledaj.Probaj.Doživi“ omogućuje učenicima da sami dožive i iskuse određena zanimanja izravno na radnom mjestu. To im iskustvo pomaže da lakše donesu informiranu odluku o svome daljnjem školovanju ili pak da se bolje pripreme za tržište rada. Učenici na dvodnevnoj praksi uče o tome što će budući poslodavci tražiti od njih. Istovremeno, mogu prepoznati vlastite vještine i talente, što će im povećati samopouzdanje i samostalnost.

Tijekom ožujka i travnja 60 učenika zagrebačkih srednjih škola sudjelovalo je u programu dvodnevnih praksa u različitim kompanijama, ustanovama i agencijama. Učenici su vidjeli kako funkcionira cijeli niz različitih poslova, počevši od kustosa u muzeju, preko različitih zdravstvenih radnika, softver developera i meteorologa, pa sve do proizvođača prirodne kozmetike.
Sretni smo što smo dvojem učenicima mogli pokazati kako izgledaju dva radna dana u odjelu računovodstva i software developmenta i barem malo im približiti poslovni svijet i pomoći im u odabiru njihovog daljnjeg akademskog puta.

Više o zakladi možete saznati na http://znanjenadjelu.hr/.

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas