Adacta | Gold ERP i CRM Microsoft Partner & Qlik Certified Solution Provider
Adactine novosti

Novo Microsoft Dynamics AX | ERP rješenje u oblaku

Microsoft svoju "Cloud-First & Mobile-first" strategiju, čiji je cilj da sva Microsoftova rješenja budu u “cloudu” i dostupni na mobilnim uređajima, primjenjuje kod razvoja i lansiranja svih novih ERP proizvoda od 2015. godine. Istu strategiju je Microsoft primijenio i kod razvoja nove Dynamics AX verzije.

Kako bi se novi Dynamics AX predstavio široj javnosti, Microsoft je pripremio globalni online AX event pod nazivom “Microsoft Dynamics AX Launch Event“. Na događaju su eksperti koji su radili na razvoju novog Dynamics AX-a u oblaku predstavili sudionicima sve prednosti rješenja. Također ćesu polaznici eventa saznali iz prve ruke od korisnika novog Dynamics AX-a u oblaku, što im novi Dynamics AX u oblaku nudi i koje su to prednosti koje firma može ostvariti kroz nove i poboljšanje funkcionalnosti rješenja.

Koje novosti donosi novi Microsoft Dynamics AX u oblaku?

AX u Cloud-u bez dodatnih opisa za verzije

Od ove godine, Microsoft Dynamics AX u oblaku će se zvati „samo“ Microsoft Dynamics AX, bez ikakvih dodatnih opisa za verzije i nadogradnju - AX bez broja verzije ili godine izdanja. Razlog za to je jer kao „cloud-first“ rješenje, AX u oblaku će imati redovite nadogradnje i održavanja, bez potrebe za velikim i ometajućim kumulativnim nadogradnjama.  Istovremeno, AX u oblaku će omogućiti lakšu integraciju s drugim rješenjima temeljenima u oblaku (Office 365, SharePoint, CRM Online).

AX u oblaku je pristupačniji tvrtkama, koje ne žele ili ne mogu ulaziti u velike investicije u informacijsku infrastrukturu, što obično ide zajedno s implementacijom temeljnog sustava poput AX.
Uz posao u oblaku koji stalno raste, tvrtke i poduzeća dodatno će se oslanjati na AX u oblaku kako bi potaknuli suradnju, agilnost i inovaciju.

Mobilni pristup

Dostupnost na mobilnim uređajima, tabletima i pametnim telefonima omogućit će pristup poslovnim operacijama i podacima s bilo kojeg uređaja, bez obzira na vrijeme i mjesto. Mobilni pristup je sve važniji tvrtkama koje imaju operacije na nekoliko različitih lokacija, međunarodne operacije i korisnike, koji su mobilni i trebaju pristup važnim dokumentima dok su u pokretu.

Slika: Dynamics AX  u oblaku donosi brojne nadogradnje i nove funkcionalnosti: mobilni pristup, cloud i fleksibilno licenciranje samo su neke od njih

>>Lifecycle Service Management<< (LCS)

Poboljšana LCS funkcionalnost doprinijeti će većoj pouzdanosti i višoj kvaliteti implementacije AX-a u oblaku. Istovremeno, poboljšana LCS funkcionalnost omogućit će jednostavniju integraciju dodatno razvijeni mogućnosti ili onih prilagođenih korisnicima (rolling-outs).

Web sučelje

Još jedna ključna promjena koja dolazi s Dynamics AX u oblaku  je pristup kroz web sučelje umjesto kroz klijenta instaliranog u Windowsima. Više ne postoji potreba za prilagođenom instalacijom na svaki sustav ili uređaju u slučaju novog ili dodatnog korisnika, jer će oni moći pristupiti podatkovnoj bazi Dynamicsa kroz web sučelje.  Istovremeno, web sučelje omogućuje korisnicima da pristupaju različitim Dynamics modulima s različitih lokacija, što je važno za tvrtke koje žele omogućiti svojim zaposlenicima da pristupaju AX modulima od kuće ili udaljenog ureda.

Uređeno korisničko iskustvo

Za Dynamics AX u oblaku korišteno je Windows 8 i Windows 10 korisničko sučelje, što je rezultiralo dobro poznatim i intuitivnim Microsoftovim sučeljem. Sve s ciljem kako bi izjednačili korisničko sučelje i iskustvo u svim Microsoftovim rješenjima, na čemu se radi posljednjih godina.  Za B“B rješenja to znači dizajn koji je dramatično drugačiji od običnih prozora i izbornika. Vjerujemo da će svi AX korisnici biti sretniji kad vide ljepše i intuitivnije AX sučelje.

Pojedinačna nadogradnja

Prateći način koji koriste druga rješenja temeljena na oblaku, Dynamics AX u oblaku će se nadograđivati u pokretu – kad god to bude potrebno. Za tvrtke to znači jednostavnije praćenje novih i poboljšanih značajki te uklanja potrebu za čekanjem nadogradnje koja dolazi u paketima.

>>Licenciranje na temelju pretplate<<

Ako vaša tvrtka bilježi sezonsku fluktuaciju u opsegu posla ili trebate dodatne korisnike u sustavu, fleksibilnije licenciranje na temelju pretplate će olakšati cijeli proces. Kupovanje dodatnih licenci, koje nikad neće biti aktivirane, stvar je prošlosti. Nove i fleksibilnije licence omogućit će vašoj tvrtki da jednostavno otkažete ili kupite dodatne licence ovisno o vašim stvarnim potrebama.

Zainteresirani? Mi svakako jesmo.

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas