ERP projekt na Jamajci
Adacta novosti

Novi ERP projekt odveo Adactu na Jamajku

Iako se na popisu Adacta referenci nalazi 450 završenih projekata u 25 različitih država nismo mogli ni zamisliti da će se na tom popisu naći i Jamajka. Da, dobro ste pročitali, Jamajka! Kako izgleda implementacija ERP rješenja u zemlji na čiji spomen prvo pomislite na odmor i rajske plaže?

Prvi klijent na Jamajci

Adacta je prošle godine započela rad na projektu implementacije ERP rješenja za upravljanje komunalnom infrastrukturom za karipsko poduzeće s podružnicom na Jamajci. Iako je život na otoku miran, lagodan i opušten, rad na projektu ipak je pun novih i zanimljivih izazova.

Jedan od prvih izazova s kojim se projektni tim susreo je komunikacija u različitim vremenskim zonama. Komunikacija je uvijek prilagođena EST vremenskoj zoni, a od ljeta 2019. tim Adacte imao je priliku posjetiti ovaj raj na zemlji čak tri puta.

U prvoj fazi projekta tim je napravio popis funkcionalnih zahtjeva, analizu dokumenata i radionicu. Sve to je bilo popraćeno brojnim konferencijskim pozivima koji su prethodili prvom ukrcavanju na avion za Jamajku.

Posjet klijentu

Svaka posjeta klijentu na Jamajci bila je odlična prilika da se naši kolege još bolje upoznaju, povežu i zbliže s projektnim timom klijenta. Prvi dio dana uglavnom su provodili kod klijenta, a poslije podne je bilo rezervirano za izradu analizi i traženje najboljeg rješenja. Naravno, svaka aktivnost podržana je reggae glazbom i lokalnom kuhinjom.

Radni dani bili su posvećeni klijentu i implementaciji ERP rješenja, ali su zato vikende iskoristili za posjet dvjema predivnim plažama, Ocho Rios i Montego Bay.

Timski rad

Biti dio tima koji 24 sata dnevno provodi zajedno,  za naše kolege značilo je dodatno jačanje njihovog timskog duha, a što nam potvrđuju i njihovi dojmovi:

''Iako smo zajedno provodili dosta vremena, svi smo se složili da nas je rad na ovom projektu zbližio i znatno ojačao timski duh nakon prvog zajedničkog odlaska na Jamajku." - Bernarda Glavica Martinčič.

Svoju avanturu pretvorili su u kratak video kako bi predstavili svoj tim i pokazali kako izgleda jedan radni dan na Jamajci.


Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas