Dynamics NAV 2017
Adactine novosti

Microsoft Dynamics NAV 2017

Izlaskom nove verzije sustava Microsoft Dynamics NAV 2017, Microsoft još više produbljuje vezu između usluga u oblaku i klasičnog tzv. „On Premise“ sustava.

Predavanje o Dynamivs NAV 2017 koje je održao Boris Basta iz Adacte možete poslušati ovjde.

Kako bi se poboljšala produktivnost u korištenju sustava, Microsoft je omogućio jednostavno povezivanje prema Office 365 skupu alata koje omogućuju:

  • Mogućnost izrade fakture kupcu na osnovu podataka u kalendaru putem NAV Add-ina
  • Integriran NAV sustav u e-mail okruženje
  • Usklađivanje kontakata između NAV-a i Office 365.
  • Izvještavanje putem Power BI-a

Poboljšanja u smislu proširenja postojećih funkcionalnosti koje se koriste od prije su isto vidljiva:

Atributi na artiklima

Sada se uz svaki artikl mogu dodijeliti razni atributi koji taj artikl dodatno opisuju, npr Boja = Crvena.

 

To omogućava da možemo napraviti filtar samo onih artikala koje su crvene boje.

 

"Wizardi" za postavke

Kroz niz ekrana i zahtijevanih unosa podataka lako se dolazi do postavljanja željenih procedura.

 

Urudžbena knjiga

Microsoft je proširio partnerstvo s tvrtkom Lexmark tako da je sada moguće slati PDF dokument na obradu koja će vratiti podatke o zaglavlju i recima dokumenta kako bi se olakšao uvoz dokumenta i što brža njegova obrada bez potrebe ručnog unosa stavaka i iznosa. Ovaj servis se naplaćuje.

Hijerarhija kategorija artikala

U starim verzijama NAV-a na artiklima su standardno postojala polja kategorija i grupa artikala. Microsoft je izbacio polje grupa artikla, te je napravio hijerarhiju kategorija koja će zajedno s atributima omogućiti lakše grupiranje i kategoriziranje artikala. Svaka ova kategorija na sebi može sadržavati i podatke o atributima koje se onda preslikavaju na sam artikl.

 

Kategorija i potkategorija računa glavne knjige

Radi novih i jednostavnijih načina izvještavanja napravljena je po prvi puta i kategorizacija računa glavne knjiga. Ovime se dobilo da se korisnicima na jednostavan i lako razumljiv način mogu prikazati podaci o financijskom stanju poduzeća.

Tehnički su značajno prisutna i poboljšanja u web klijentu koji je sada puno bliži standardnom RTC klijentu, te omogućuje još brži prikaz podataka. Napravljena su poboljšanja u tehničkom dijelu, tako da se npr. slike prikazuju puno brže nego prije što se preslikava i na web klijent koji čak dobiva i neke nove odlike koje nisu prisutne na klasičnom RTC klijentu (npr. novi prikaz popisa artikala).

Proširena je funkcionalnost ekstenzija koja sada omogućava izradu kompleksnijih dodataka koji će se moći kupovati na https://appsource.microsoft.com/en-us/

Primjer ovakve ekstenzije je povezivanje sa servisom PayPal koji omogućuje da se u ispis fakture za kupca postavi link, gdje će kupac klikom na link omogućiti direktno plaćanje fakture sa svog PayPal računa.

Dodatno je napravljena integracija prema Cortana servisu umjetne inteligencije. Za sada su dostupna besplatna servisa (predviđanje novčanog tijeka i predviđanje stanja skladišta pojedinih artikala ovisno o prethodnim kretanjima).

 

 

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas