Adacta | Vijesti
Adacta novosti

Adacta organizirala studentsku zabavu uz roštilj

U suradnji s Odjelom za matematiku Sveučilišta u Osijeku, organizirano godišnje druženje studenata i nastavnika.

I ove godine povodom kraja nastave u akademskoj godini 2017/2018. Adacta je podržala Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku u organizaciji studentske zabave uz roštilj. Glavni motiv za organizaciju ovog događaja bilo je okupljanje studenata i nastavnika Odjela za matematiku u opuštenoj atmosferi kako bi se proslavio završetak ljetnog semestra. Kao i prethodnih godina, u sklopu studentske zabave održali su se turniri u šahu, beli i kvizu znanja. Svojim nastupom, bendovi Bikini Motel i tamburaški sastav Arteški Bunar, upotpunili su ovo događanje te su održavali atmosferu sve do dugo u noć. 

Kao novost ove godine Adacta je prije samog događanja organizirala i izbor za najboljeg studenta/icu i profesora/icu. Anketa se odvijala između studenata i profesora Odjela za matematiku Sveučilišta u Osijeku a pobjednike je proglasio i dodijelio nagrade Krešimir Mlinarić, direktor Adacte. Po izboru nastavnika, nagradu za najboljeg studenta dobila je studentica Marinela Pilj, dok je nagradu za najboljeg nastavnika po izboru studenta osvojio profesor Ivan Soldo

Osim druženja sa svojim kolegama i nastavnicima, studenti Odjela za matematiku, imali su priliku upoznati se i razmijeniti iskustva s predstavnicima Adacte te raspraviti mogućnosti zapošljavanja. 

Adacta već dugi niz godina s ponosom surađuje s brojnim akademskim zajednicama, a suradnja sa Odjelom za matematiku Sveučilišta u Osijeku je od početka jedna od najkvalitetnijih te ju svake godine intenziviramo kroz dodatne aktivnosti. Već treću godinu zaredom odlučili smo tu suradnju proslaviti i velikom zabavom povodom završetka akademske godine i tako zahvaliti nastavnom osoblju i studentima na svom njihovom trudu i angažmanu u protekloj godini. Siguran sam da ćemo i dalje zajedno surađivati i biti dobar primjer kako akademska zajednica i gospodarstvo jedino kroz partnerstvo mogu ostvarivati svoje pune potencijale.“ rekao je Krešimir Mlinarić, direktor Adacte.

Jednako pozitivne riječi imao je i Kristian Sabo, pročelnik Odjela za matematiku koji je izjavio slijedeće: „Izuzetno smo zahvalni tvrtki Adacta i direktoru Krešimiru Mlinariću na inicijativi i sponzorstvu ovog događaja, koji svake godine postaje sve bogatiji i posjećeniji. Povratne informacije od studenata i profesora su više nego pozitivne. Treba spomenuti da su rijetke sastavnice Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera koje su uspjele izgraditi suradnju s tvrtkama, a koje su spremene u potpunosti sponzorirati ovakav događaj.Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas