Poslovna analiza
Adactine novosti

Adacta na 4. ICV kongresu kontrolera u Srbiji: Predstavljanje Qlik Sense rješenja

Tvrtka Adacta predstavila je prednosti i iskustva praktične primjene suvremenog Qlik Sense rješenja za poslovnu analitiku i izvještavanje (BI) na najvećem regionalnom skupu iz područja kontrolinga u jugoistočnoj Europi, održanom u Beogradu.

Kao jedini partner tvrtke Qlik u regiji, Adacta je profesionalnim kontrolerima pokazala mogućnosti Qlik Sense rješenja i načine na koje ih mogu iskoristiti kao alate za donošenje pravih poslovnih odluka na bazi podataka kojima poduzeća raspolažu.

Smisao nove discipline kontrolinga je u tome da se iz mora dostupnih informacija „izvuku“ one najvažnije, na osnovu kojih se mogu donijeti najbolje poslovne odluke. Rukovanje mnoštvom podataka zahtjeva posebno znanje kontrolera, kao i efikasno povezivanje i vizualizaciju podataka, u čemu su suvremeni BI alati postali nezamjenljiv alat.
U efekte primjene takvih rješenja okupljeni profesionalci imali su priliku uvjeriti se na primjeru Adactine implementacije BI rješenja u poduzeću Forma Ideale, uz uvid u načine na koje je ovim BI-projektom unaprijeđeno poslovanje jednog od najvećih proizvođača namještaja u Srbiji.

Nemanja Čukić, Retail Deputy Manager, Forma Ideale

Adacta je jedini Qlik partner u Adriatic regiji koji svoje poslovanje razvija u pet zemalja. Iskustvo dugo sedam godina i više od 100 uspješno završenih Qlik implementacija, pomogli su u razvijanju Business Intelligence rješenja posebno prilagođenih potrebama svakog poduzeća.

Više od 400 kontrolera na jednom mjestu

Skup u organizaciji Međunarodne udruge kontrolera ICV (International Controlling Association) okupio je u Beogradu više od 400 stručnjaka iz područja financija i menadžmenta sa ciljem razmjene iskustava i znanja o kontrolingu – novom načinu analize poslovanja koji omogućava menadžerima da donose kvalitetnije odluke.

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas