Adacta | Gold ERP i CRM Microsoft Partner & Qlik Certified Solution Provider
Adacta novosti

Adacta i RBA pripremile nagradni zadatak ovogodišnjeg Mozgalo natjecanja

Riječ je o prvom i jedinom studentskom natjecanju u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja.

U tijeku je studentsko natjecanje u najizazovnijem studentskom zadatku u 2019. godini kojeg su partnerskim snagama za studente osmislile Adacta i Raiffeisen bank Hrvatska (RBA) u sklopu natjecanja „Mozgalo“.

NATJECANJE U IZRADI BIG DATA RJEŠENJA

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Natjecanje se odvija u organizaciji studentske udruge eSTUDENT.

Ovogodišnji natjecatelji 

Svi studenti koji Big Data imaju u malom prstu natjecat će se u pokušaju pronalaska odgovora na jedno od pitanja koji dijeli stručnu javnost – je li moguće predvidjeti buduća ponašanja i postupanja klijenata?

VJEŠTINE I TRENDOVI U DATA SCIENCE PODRUČJU

Studentska udruga eSTUDENT, organizator studentskog natjecanja Mozgalo, u ponedjeljak 11. ožujka 2019. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva otvorila je ovogodišnje natjecanje panel diskusijom na temu „Data Science: The Skills and Trends“. U sklopu panel diskusije sačinjene od predstavnika svih partnera natjecanja Božidara Cvetković predstavljala je Adactu, zlatnog sponzora ovogodišnjeg Mozgalo natjecanja. Božidara je po završetku panel diskusije studentima predstavila ovogodišnji nagradni zadatak koji su zajedničkim snagama pripremili Adacta i RBA. 

dr. Božidara Cvetković (Adacta) 

PREDVIĐANJE PONAŠANJA KLIJENATA BANKE

„Zadatak koji je izabran od udruge eSTUDENT pripremili smo u suradnji s Adactom te zapravo predstavlja jedan od aktualnih izazova s kojima se svakodnevno susrećemo unutar financijskog sektora. Vjerujemo da će motivirani studenti inovativnim pristupom ponuditi kreativne odgovore na ovaj zadatak koji je usmjeren na predviđanja ponašanja klijenta u banci. Također, smatram da će studenti ostvarit jednu novu perspektivu i pogled na rad u bankarskom sektoru u kojem postoji puno prostora za istraživanje, razvoj i stvaranje“, istaknula je Irena Bašić Štefanić, direktorica upravljanja ljudskim i organizacijskim potencijalom u RBA banci.

UNAPREĐENJE PROCESA IZVJEŠTAVANJA I ANALIZE 

„Adacta i RBA su početkom ove godine započeli projekt implementacije analitičkog rješenja Qlik Sense u odjelima Retail i SME prodaje koji bi trebali proces izvještavanja i analize automatizirati te proces donošenja odluka dovesti na jednu višu razinu. S obzirom na izvrsnu suradnju uspostavljenu primarno s odjelom „Business Intelligence“ i kolegicom Irenom Kovačević iz RBA, studensko natjecanje Mozgalo prepoznali smo kao priliku da studentima približimo Big Data u kontekstu financijskog sektora te im ponudimo jedan kreativan zadatak.
Također, vjerujemo kako će i samo natjecanje RBA banci donijeti dodanu vrijednost kroz rješavanje operativnih problema nekom od naprednih analitičkih metoda. Obzirom da se radi tek o prvom takvom projektu primjera Machine Learninga unutar banke, vjerujemo kako će projekt biti početak primjene sličnih tehnologija i u ostalim odjelima u banci.“ Milan Listeš, voditelj Bussiness Intelligence odjela u Adacti.

BOGAT NAGRADNI FOND

Najuspješnije studente čeka nagradni fond kojim će povećati svoj studenski budžet ovisno o rezultatima natjecanja. Tim koji će zauzeti treće mjesto očekuje nagrada u iznosu od 6 000 kuna, dok će drugoplasirani tim osvojiti 10 0000 kuna. Pobjednike  Mozgalo studentskog natjecanja očekuje nagrada u iznosu od 14 000 kuna. 


Cilj ovakvog edukativnog studenskog natjecanja je poticanje na analitičko razmišljanje i osmišljavanje kreativnih rješenja na konkretne probleme u različitim industrijama. Kroz ovakvo natjecanje studentima se pruža prilika da analiziraju i pronalaze korisne informacije iz velikih količina strukturiranih i nestrukturiranih podataka.

Natjecanje će se odvijati nizom radionica koje će Adacta i RBA održati u periodu do početka lipnja 2019. kada će se u samoj završnici objaviti imena ovogodišnjih finalista.

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas