Adacta | Gold ERP i CRM Microsoft Partner & Qlik Certified Solution Provider
Adactine novosti

Adacta aktivno surađuje sa Sveučilištem u Osijeku i stvara konkurentniji IT kadar

Adacta intenzivno podržava razne studentske projekte i blisko surađuje s osječkim Sveučilištem kako bi studentima omogućilo stjecanje konkretnih praktičnih znanja i radno iskustvo prije završetka fakulteta

Adacta već se nekoliko godina sustavno bavi razvojem boljih odnosa i bliskije suradnje s akademskom zajednicom i studentskim udrugama. Svake godine se uključuje u razne studentske projekte te prima praktikante na rad u ranim fazama njihovog fakultetskog obrazovanja. Stručna praksa je od velike važnosti stoga Adacta teži da se u sklopu nastave uvodi čim više praktičnih programa. Bliskijom i sustavnom suradnjom privatnog sektora i obrazovne zajednice omogućava se certifikacija, stipendiranje te praksa studenata na stvarnim projektima u ranijim fazama školovanja, kako bi i poslodavci i obrazovna zajednica zajednički gradili konkurentniji kadar za budućnost. 

 „Ako uzmemo u obzir da ICT sektor ulaže ogromna sredstva u dodatnu edukaciju ljudi koje zaposli, nakon što ih teško pronalazi na tržištu rada, pogotovo jer je ICT tržište danas sve više globalno otvoreno, takvi troškovi doškolovanja čine ICT tvrtke manje konkurentnima, stoga je jasan interes i dobra volja koju poslodavci iskazuju za boljom suradnjom s obrazovnom zajednicom“., izjavio je Krešimir Mlinarić.

Jedan od takvih važnih projekata za zajednicu u kojem Adacta aktivno sudjeluje već nešto duže od godine dana je otvaranje novog i suvremenog sveučilišnog preddiplomskog studijskog programa Matematika i računarstvo, koji upravo upisuje prvu generaciju studenata na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku. Program Matematika i računarstvo razvijen je na poticaj i u suradnji s Adactom i tvrtkama članicama udruge Osijek Software City po uzoru na slične Computer Science preddiplomske studije europskih i američkih sveučilišta i jedinstven je, između ostalog, po snažnoj podrški IT industrije i poslodavaca.

„Ovaj program ističe se i po uravnoteženom odnosu matematike, računarstva te interdisciplinarnih tema koje povezuju ova dva srodna područja, kao što su umjetna inteligencija, 3D računalna grafika ili teorija upravljanja s primjenom na robotičke sustave. Također, važan segment ovog studija je i završni praktični projekt koji u kombinaciji sa završnim radom nosi 10 ECTS bodova, što je točno jedna trećina obveza na zadnjem semestru studija. Upravo u ovom segmentu će biti bitna uloga samih tvrtki koje će moći izravno su-mentorirati studente, na način da svaki student pri završetku studija imati izrađen barem jedan praktičan projekt iza sebe.“, istakao je prof. Domagoj Matijević, izvanredni profesor i predstojnik Katedre za računarstvo na Sveučilištu Josipa Juraja Strossmayera u Osijeku.

Sam studij pratiti će i linija stipendiranja od strane dijela IT tvrtki, među kojima je i Adacta, na način da će se najboljim studentima već od druge godine studija nuditi stipendije tijekom školovanja. Za više informacija o uvjetima upisa ili samom studijskom programu posjetite http://cs.mathos.unios.hr/ 

„Ponosni smo da smo dio ovako značajnog iskoraka Sveučilišta u Osijeku kojim će se kurikul i znanja studenata više približiti potrebama tržišta rada. Ovakvom suradnjom poslodavaca kroz podršku razvoja kurikula te osiguravanju prakse i stipendija omogućavamo stjecanje konkretnih praktičnih znanja i radnog iskustva prije završetka fakulteta. Studenti tako postaju konkurentniji na tržištu rada, koji ima prilike ostati raditi od kuće.“, zaključio je Krešimir Mlinarić.

Ova uspješna suradnja sa Sveučilištem u Osijeku na kraju se školske godine proslavi u dvorištu Zavoda za matematiku, u sklopu koje se okupe studenti, razmjenjuju iskustva i u opuštenoj atmosferi razgovaraju sa zaposlenicima Adacte, uz roštilj i piće.

 

Kontaktirajte nas

Trebate više informacija? 

Kontaktirajte nas