Blog - Adacta
Adacta BLOG

Pročitajte najnovije članke naših stručnjaka. 

Jesu li osiguravajuća društva spremna za promjene koje donosi promijenjena budućnost?

Koronavirus doveo nas je u new normal situaciju, ali rad osiguravajućih društava nije se promijenio. Njihov posao i dalje obuhvaća prodavanje osiguranja, obnovu polica i rješavanje nastalih šteta. Ili?

Saznajte više >>
MICROSOFT HOLOLENS 2 – MR uređaj dizajniran za odraditi posao

Microsoft je donio odluku o prodaji HoloLens 2 uređaja samo poslovnim kupcima koji žele omogućiti svojim radnicima rad s novim tehnologijama. Razgovarali smo s našim stručnjakom za inovacije Martinom Vovkom o promjenama koje će ova tehnologija unijeti u poslovni svijet.

Saznajte više >>
Mješovita stvarnost imat će veliki utjecaj na našu svakodnevnicu

Zabrana kretanja i putovanja izvan zemlje zbog sprječavanja širenja zaraze korona virusom ograničila je i fizičko kretanje znanja i stručnjaka. Njihova nemogućnost putovanja predstavlja legitimnu prijetnju poslovanju mnogih tvrtki. Kako nove tehnologije mogu pomoći u rješavanju tog problema otkrio nam je Martin Vovk, stručnjak za inovacije u Adacta centru za izvrsnost.

Saznajte više >>
Najčešći problemi s kojima se suočavaju pozivni centri.

Poduzeća, ali i poslovni svijet općenito preferira korištenje riječ izazov umjesto problem. Suočavanje s izazovima podrazumijeva zadatak koji želimo i možemo savladati. Ipak, kad u tome procesu savladavanja izazova naiđemo na prepreku, ona se pojavljuje u obliku problema koji je potrebno riješiti. Razmotrimo neke od problema s kojima se suočavaju pozivni centri brojnih poduzeća.

Saznajte više >>
ADACTA je pokrenula svoj prvi radio: BE-readyo!

Petak, 3 sata su poslijepodne, koncentracija lagano pada, vikend samo što nije počeo, a onda na Microsoft Teams stiže poruka: „DJ KAS is in the houseeee“. Stavljaju se slušalice, traži se link na SharePointu, zvuk ide na maksimum, prekidaju se razgovori jer vrijeme je za BE-readyo DJ Friday!

Saznajte više >>
Što je zajedničko tehnologiji budućnosti i hladnom pivu?

Kada razmišljamo o napretku tehnologije gotovo uvijek imamo na umu velike stvari poput robota koji će raditi većinu naših poslova. Ipak, tehnologija je tu da unaprijedi i one male užitke koji čine život ljepšim, kao što je odlazak na pivo s kolegama nakon posla koje je pritom ohlađeno na idealnoj temperaturi.

Saznajte više >>
Kupujete novi stroj? Jeste li razmišljali o optimalnom planiranju?

Rast poslovanja u kategoriji proizvodnje ovisi o sposobnosti tvrtke da proizvede što više proizvoda. Ako se broj narudžbi poveća i proizvodni kapaciteti dostignu maksimum radne sposobnosti, rukovodeći tim mora razmisliti o ulaganju u nove proizvode za povećanje proizvodnog kapaciteta.

Saznajte više >>
Zimzelena poslovna rješenja - Evergreen ERP

Izraz »zimzelena poslovna rješenja« odnosi se na osiguravanje usluga i rad komponenti koje su uvijek aktualne (drugim riječima – uvijek su dostupne u najnovijoj verziji). Pritom se, naravno, radi o osiguranju rada kako programske tako i infrastrukturne opreme.

Saznajte više >>
Podatkovna pismenost - zaboravljamo li na nju dok tražimo spas u podacima?

Uvođenje BI rješenja u tvrtkama često se svede na to da jedna tehnologija zamijeni drugu tehnologiju jer se zanemaruje najvažnija komponenta implementacije: ljudi, njihova znanja i promišljeni pristup podacima.

Saznajte više >>
Bitka između CIS-a, ERP-a i CRM-a za usmjerenost na korisnika

Komunalni i energetski sektor odličan je primjer industrije u kojoj stvarno uspješna poduzeća razumiju razliku između procesa usmjerenog na korisnika i onoga što možete biti opisano kao transakcijski proces. Ukoliko ne razumijete ovu razliku, vaše poduzeće sigurno neće uspjeti dugoročno.

Saznajte više >>

Ostanite informirani

Prijavite se na naš newsletter koji šaljemo nekoliko puta godišnje i prvi saznajte informacije o novostima i događajima kod nas. 

Prijava